В Закарпатті зафіксовано другий випадок захворювання домашніх собак на сказ

1 рік ago admin 1

1 листопада 2022 року встановлено діагноз на сказ собаки в с. Олешник, Виноградівської ОТГ Берегівського району. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області. Це вже другий випадок захворювання сільськогосподарських тварин на сказ в Закарпатті протягом кількох днів. Загалом, з початку 2022 року в області зареєстровано 9  випадків зі сказу тварин. Найбільше (6 випадків) – на Свалявщині.  

З метою координації заходів з локалізації та ліквідації сказу при Берегівській РДА  проведено засідання ДНПК,  на якому було затверджено план заходів  з профілактики поширення та ліквідації сказу на території населеного пункту Олешник.

Спеціалістами-ветеринарами  Виноградівської районної лікарні ветеринарної медицини проводяться обстеження домашніх тварин у населеному пункті, які відповідно інструкції по сказу увійшли до зони нагляду. Станом на 02.11.2022 хворих чи підозрілих у захворюванні тварин на сказ не виявлено.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області просить населення звертатися  до державних установ ветеринарної медицини для проведення  тваринам необхідних щеплень, лікувально-профілактичних обробок та важливих діагностичних досліджень!