Воловецька ДПІ: подання податкової звітності в електронному форматі має багато переваг

2 роки ago admin 0

Для надання практичної допомоги щодо заповнення та подання звітності в електронній формі за допомогою «Електронного кабінету платника» у Воловецькій ДПІ відведено та обладнано спеціальне робоче місце, оснащене мережею Інтернет.

Фахівці Воловецької ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області проводять із зацікавленими платниками тренінги щодо застосування електронних сервісів. Вони наголошують, що спілкування з податковою службою в електронному вигляді – набагато зручніше та швидше, особливо важливо це саме зараз – у період військового стану.

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків. Звітність можна надіслати до податкової служби всього за декілька хвилин, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, захиcтитись від несанкціонованих переглядів та втручань, оперативну обробку отриманої інформації у податковому органі, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Функціональні частини Е-кабінету:

– відкрита – загальнодоступна (вхід без ідентифікації користувача);

– приватна – особистий кабінет (ідентифікація користувача).

Вхід до приватної частини Е-кабінету: з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) будь-якого надавача електронних довірчих послуг; ідентифікація через іd.gоу.uа (МоbilеID, ВаnкID); за допомогою мобільного застосунку «Дія».

Найпопулярніші сервіси Е-кабінету:

– доступ до реєстрів (понад 32 реєстри);

– доступ до особистої інформації;

– Е-чек (пошук фіскального чека);

– подання та реєстрація електронних документів;;

– сервіси системи електронного адміністрування (СЕА ПДВ та СЕА РПСЕ);

– ЕК фізичні особи.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області