В області стартували комплексні заходи з метою виявлення неоформлених працівників

5 років ago admin 0

З 5 жовтня органи Держпраці спільно з фіскальною службою, Пенсійним фондом, Нацполіцією та інспекторами праці органів місцевого самоврядування на виконання відповідного доручення Уряду розпочали комплексні заходи з метою виявлення неоформлених працівників.

Це неодноразово анонсувалося під час профілактичних відвідувань, що проводилися в рамках розгорнутої напередодні у кожному регіоні, в тому числі й на Закарпатті, широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії.

Так, в області були проведені спільні наради, семінари, повідомлення роз’яснювального характеру в  регіональних ЗМІ, у соцмережах, на офіційному сайті Управління, на радіо та через гучномовці, розміщені на найбільших ринках Ужгорода і Мукачева. Водночас організовувались зустрічі з  роботодавцями і їх найманими працівниками, на яких пояснювались переваги легального і мінуси нелегального працевлаштування. Зокрема зверталася увага на  такі галузі господарства, як будівництво, торгівля, транспорт, громадське харчування, сільське господарство, охоронна діяльність.

Один з таких заходів відбувся днями у Хусті. Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у ході зустрічей з тамтешніми підприємцями першою чергою  наголошували на неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без належного оформлення з ними трудових відносин, оскільки за таке порушення трудового законодавства передбачена серйозна фінансова санкція.

– На мою думку, завдяки проведеним фахівцями Управління Держпраці інформаційно-роз’яснювальним заходам, – підсумовує начальник Управління Богдан Дорош, – краяни отримати інформацію, яка, сподіваюсь, допоможе багатьом заздалегідь подбати про власну безпеку та бути обізнаним в правовому плані, а отже, захищеним.