В Ужгороді спеціалісти ООН і рятувальники навчають представників громад реагувати надзвичайні ситуації (ФОТО)

2 роки ago admin 0

Як реагувати на різноманітні надзвичайні ситуації й ефективно ліквідовувати їхні наслідки – навчаються представники територіальних громад Закарпаття. Напередодні, 3 жовтня, в Ужгороді розпочалися чотириденні тренування, які проводяться в рамках реалізації програми Організації Об’єднаних Націй в Україні. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

У рамках навчань учасники обговорять проблемні питання щодо організації цивільного захисту в територіальних громадах в умовах воєнного стану, класифікації надзвичайних ситуацій, реагування на повені та паводки, а також пошук і порятунок людей у гірській місцевості та курси мінної безпеки. Окремо також зупиняться на забезпеченні пожежної безпеки у населених пунктах та створенні й функціонуванні підрозділів місцевої пожежної охорони.

Вже під час практичної фази навчань фахівці підрозділів ДСНС організують заняття з учасниками семінару та демонструватимуть вміння і навички під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, надання невідкладної медичної допомоги, ліквідації наслідків руйнувань будівель і споруд тощо.

тощо.