Закарпатці можуть долучитись до онлайн лекції про те, як убезпечитись від радіації

2 роки ago admin 0

Сьогодні, 29 вересня о 10:00, відбудеться онлайн лекція старшої наукової співробітниці Інституту проблем безпеки АЕС Олени Паренюк і Катерини Шаванової, кандидатки біологічних наук та співзасновниці наукпоп ресурсу Chornobyl Insight на тему: “Як убезпечитись від радіації”. Про це повідомляє ДУ Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України на своїй сторінці у Фейсбук.

У повідомленні зазначається, що сьогодні ми усі маємо бути готовими до будь-яких викликів та загроз. Не панікувати, а здобувати нові знання та навички, навіть якщо вони нам не знадобляться.

«Наскільки ми готові діяти в умовах реальної або потенційної загрози радіоактивного забруднення. Це питання, не тільки технічної або тактичної підготовки, а й морально-психологічне. Радіація не фіксується органами чуття. Як відомо, загроза, яка не контролюється, стає підґрунтям для поширення чуток, неадекватних дій та паніки. Що ми можемо протиставити цьому? Багато. Наша країна має досвід ліквідації найбільшої радіаційної аварії в історії людства – аварії на ЧАЕС. Цей досвід 11 років тому був використаний для ліквідації аварії на АЕС «Фукушима». Саме наші фахівці й досі працюють ключовими експертами в зоні цієї аварії», — розказує Катерина Шаванова.

Трансляція відбудеться у Zoom.

Долучитись https://us06web.zoom.us/j/82475730832…

Идентифікатор конференії: 824 7573 0832

Код доступу: 727975

Друзі, тож готуйте запитання, зберігайте спокій і тримайте розум холодним. Ми обов’язково переможемо!

#FightForLife