Ужгородський водоканал продемонстрував “скарби” винайдені в каналізації (ФОТО)

2 роки ago admin 0

Cкладні погодні умови, які спостерігаються останнім часом, суттєво вплинули на стан каналізаційних мереж, що перебувають на балансі КП «Водоканал м. Ужгород», – повідомляє пресслужба відомства.

– Населення та підприємства різних галузей промисловості скидають до міської каналізаційної системи жири, відпрацьовані нафтопродукти, господарсько-побутове сміття, грунт, гіпс, вапно, пісок, смоли, мазут. Також під час опадів у трубопроводи каналізації через змивається пісок, бруд та дрібний щебінь з доріг, через те що в зливоприймачах відсутні захисні фільтруючі корзинки. Велика кількість цих викидів залишається у приймальній зоні каналізаційних насосних станцій, на решітках у грабельного відділенні, – інформують в КП «Водоканал м. Ужгород».

У відомстві зазначають, що їхні працівники каналізаційних станцій постійно на лінії, контролюють стан забрудненості решіток, та за потреби очищають їх. Оскільки останнім часом понаднормова кількість опадів потреба в прочищенні виникає частіше.

Ось такі «скарби» винайдені після вихідних:

Забиття сміттям – найчастіша причина аварій на комунікаціях водовідведення. І причини на сьогодні три: люди та їх користування каналізацією як смітником, поганий стан зливоприймачів та старі трубопроводи.

– Ми намагаємось поступово оновлювати стан мереж водовідведення та обладнання на них. Але на це потрібен час та кошти. Тому нагадуємо нашим споживачам про те, що відповідальне користування каналізацією – найдієвіший засіб профілактики аварій, – підкреслюють в КП «Водоканал м. Ужгород».