У Сваляві за збут наркотиків і психотропів у громадських місцях судитимуть місцевого жителя

2 роки ago admin 0

Свалявський відділ Мукачівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом незаконного зберігання і збуту наркотиків і психотропів, зокрема в громадських місцях (ч. 2 ст. 307 КК України).

Щодо чоловіка був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю, який прокурор оскаржив в апеляційному суді, наполягаючи на триманні чоловіка під вартою. Попри це, суд у задоволенні апеляційної скарги прокурора відмовив.

Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано до Свалявського районного суду для розгляду по суті.

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений займався розповсюдженням заборонених речовин на території Сваляви. При цьому зустрічі з «клієнтами» призначав і в місцях масового перебування громадян – поблизу магазинів чи стадіону. Експертизою підтверджено, що закарпатець збував особливо небезпечний психотроп – PVP, а також метамфетамін і канабіс. Кілька таких фактів зафіксовано протягом червня цього року.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури