Науковці зі США провели в УжНУ дводенний семінар-практикум з надання першої допомоги при психологічних травмах

2 роки ago admin 0
Науковці зі США провели в УжНУ дводенний семінар-практикум з<br />
<br />надання першої допомоги при психологічних травмах<br />
<br />

З ініціативи кафедри наук про здоров’я факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ 16 – 17 вересня відбувся дводенний Міжнародний семінар-практикум з травмо-емоційної допомоги. З вітальним словом до учасників навчально-практичного семінару від імені університету звернувся в.о.декана факультету здоров’я та фізичного виховання Едуард Сивохоп. Він відзначив соціальне і практичне значення заходу, спрямованого на психологічну допомогу населенню у час війни.

Модератор заходу професор кафедри наук про здоров’я доктор психологічних наук Олена Яцина від імені учасників міжнародного семінару-практикуму висловила вдячність американським колегам за можливість ознайомитись з методикою роботи з психотравмами. Вона відмітила, що схема першої травмо-емоційної допомоги дозволяє кожному небайдужому покроково визначати найбільш нагальні потреби іншого та своєю присутністю в його життєвій історії забезпечити психологічну підтримку.

Спеціалісти зі США доктор психології травми професор Джейм Атен та магістр Кент Анан поділилися власним досвідом допомоги людям у кризові часи. Тема семінару «Перша травмо-емоційна допомога – швидке реагування» об’єднала у великій залі УжНУ близько 300 учасників – студентів, викладачів, практикуючих психологів, лікарів, педагогів, волонтерів, тимчасово переміщених осіб. За програмою заходу учасників було ознайомлено з основами першої психологічної допомоги в кризових станах, надано інструменти для надання покрокової допомоги постраждалим та планування самодопомоги. Працюючи в трійках у рольових ситуаціях, учасники отримували можливість спостерігати, як працює авторська методика професора Джейма Атена та магістра Кента Анана. В атмосфері діалогічної взаємодії учасники ділились враженнями пережитого, задавали питання. 

Наприкінці всі учасники отримали сертифікати та зробили фото на згадку.

За інформацією кафедри наук про здоров’я УжНУ