В поліції Закарпаття завершили досудове розслідування за фактом організації каналу незаконного перетину чоловіками держкордону

2 роки ago admin 0

Оперативники міграційної поліції Закарпаття спільно зі слідчими Ужгородщини завершили досудове розслідування у справі щодо двох переправників, які допомагали потенційним призовникам незаконно покидати межі країни. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі

У липні цього року оперативники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно зі співробітниками Чопського прикордонного загону зупинили незаконну діяльність 37 та 42-річних жителів Ужгородщини. Правоохоронці встановили, що зловмисники організували для чоловіків призовного віку можливість незаконно перетнути державний кордон України, в обхід офіційних пунктів пропуску в межах Ужгородського району. За це з кожного зі своїх клієнтів вони брали по 14 тисяч доларів США.

В ході оперативних заходів співробітники міграційної поліції, за силової підтримки КОРДу, затримали організаторів безпосередньо перед незаконною переправою групи осіб до Словаччини.

Слідчі поліції Ужгородського району провели досудове розслідування та вже сформували обвинувальний акт. Обом інкримінують ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Наразі матеріали кримінального провадження скеровано для судового розгляду. Обвинуваченому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області