«Я обираю – жити»: ювенали Закарпаття спілкувалися зі школярами про найвищу цінність людини – життя

2 роки ago admin 0

Інспектори секторів ювенальної превенції області провели для школярів виховні години, під час яких спілкувалися про найважливіше – життя кожної людини,  а також про мрії дітей та їхні плани на майбутнє

Напередодні Всесвітнього дня запобігання суїциду поліцейські-ювенали зустрілися зі школярами навчальних закладів області, щоб поспілкуватися з ними про цінність життя, здоров’я, а також про важливість підтримки та взаємодопомоги.

Спільно з педагогами та шкільними психологами, поліцейські провели для учнів уроки на тему: «Я обираю – жити».

У затишній та товариській атмосфері поліцейські розмовляли з хлопцями та дівчатами про те, наскільки цінний і важливий кожен день життя, про неповторність кожної людини, важливість її саморозвитку, про вибір та досягнення поставлених цілей.

Ювенали зауважили: варто завжди пам’ятати, що безвихідних ситуацій не існує, і з будь-якою проблемою не слід боротися наодинці. Поліцейські наголосили дітям, що вони в будь-який момент готові прийти на допомогу і зробити все можливе, щоб вберегти і захистити їх.

Окрім розмови з учнями, інспектори ювенальної превенції поспілкувалися і з педагогами навчальних закладів, а також із батьками школярів. Адже спільна робота в такому напрямку дасть можливість бути більш уважними до кожної дитини. А відповідно – швидше помічати можливі негативні зміни у поведінці дитини та реагувати на них, щоб вчасно їй допомогти, вберегти від небезпечних вчинків, підтримати та захистити.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області