Закарпатська обласна рада обдумає механізм зменшення тарифу за сплату комунальних послуг для переселенців у селі Березинка

2 роки ago admin 0
Володимир Чубірко ознайомився з роботою прихистків у селах Березинка та Домбоки Мукачівського району, якими опікується волонтерка Катерина Терехова. Жінка з перших днів війни займається допомогою людям, що тікають від бомбардувань та шукають безпеки у західних регіонах України.
Один із проєктів, яким займається Катя, це допомога 54 дітям-сиротам Центру соціальної підтримки «Довіра» з м. Дніпро. 4 березня їх евакуювали на Закарпаття та поселили до спеціальної школи І-ІІ ступенів у с. Домбоки. Незадовго до цього новостворений закарпатських інклюзивний заклад повинен був розпочати роботу та набирати дітей на виховання, однак планам завадила війна. До цієї теми керівництво Закарпатської обласної ради повернулося наприкінці літа. Вимушених переселенців, які тут проживали, відселили у відремонтовані місцевою ОТГ будівлі. Натомість є домовленість про створення у с. Домбоки спільного з м. Дніпром комунального закладу, у якому проводитиметься повноцінне інклюзивне виховання для дітей обох областей. Педагогічний колектив також доукомплектується згідно з вимогами.
Зусиллями волонтерки у приміщеннях цього закладу багато чого зроблено: відремонтовані душові кабіни, електропроводку, встановлено професійну кухонну плиту і морозильну камеру. Спеціальна робоча група обласної ради проінспектує, що ще потрібно зробити в приміщеннях, та спільно з комунальним закладом соцзахисту Дніпра працюватиме над їх виконанням.
Інший тимчасовий прихисток створено для 37 людей у старій школі села Березинка цього ж району. Своїми силами та завдяки друзям, які допомагають у зборі коштів, Катерина організувала ремонт у приміщеннях, замінила електропроводку, навела лад із водопостачанням, закупила обігрівачі, кухонну техніку, меблі. У закладах організовано склад продуктів харчування та одягу, є можливість готувати їсти.
Катерина Терехова звернулася до голови Закарпатської обласної ради з проханням посприяти у зменшенні тарифу за енергопостачання для мешканців прихистку згідно з програмами для ВПО. Володимир Чубірко пообіцяв обдумати механізм та зобговорить це питання з керівництвом Закарпаттяобленерго та місцевої ТГ.
Пресслужба Закарпатської обласної ради