Учителі технологій продовжують готуватися до Нової української школи

2 роки ago admin 0

techno1

Відповідно до мети технологічної освітньої галузі, мета предмета „Технології” реалізується в забезпеченні наступності у формуванні ключових компетентностей та наскрізних умінь учнів з початкової школи, їх включення до підготовчого циклу з вивчення технологій та дизайну; прилучення учнів до основ народної культури, національного виховання через вивчення технік і технологій декоративно-ужиткового мистецтва; подальший розвиток самозарадності в побуті, формування системного та критичного мислення, навичок безпечного та ощадливого використання технологій та матеріалів тощо.
Формування ключових компетентностей здійснюється через компетентнісний потенціал освітньої галузі засобом проєктної технології, яка дозволяє вчителю моделювати різноманітні навчальні ситуації, створювати навчальне середовище для учнів, у якому розвивати всі наскрізні вміння, притаманні ключовим компетентностям. Учитель самостійно визначає шлях досягнення результатів відповідно до матеріально-технічних можливостей навчальної майстерні (кабінету), інтересів і здібностей учнів, фахової підготовки самого вчителя.
Усі згадані вище нововведення для вчителів технологій у 5 класах висвітлювалися під час проведення онлайн-навчання вчителів освітньої галузі „Технології” з 29 серпня по 02 вересня 2022 року. Розглядалися питання про роль педагога в організації проєктної діяльності; аналіз модельних навчальних програм „Технології. 5-6 класи” для закладів загальної середньої освіти; рекомендації щодо календарно-тематичного планування. „Нова українська школа”; проєктна діяльність учителя технологічної галузі в умовах дистанційного навчання.
Навчання пройшло надзвичайно цікаво й активно. Під час захистів освітніх проєктів педагоги щиро ділилися враженнями та своїми професійними напрацюваннями. Завершилося навчання привітаннями з початком нового навчального року та побажанням усім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні.
Творімо нашу спільну ПЕРЕМОГУ.

techno1

techno1