Угорська громада Закарпаття «благословила» новий навчальний рік

2 роки ago admin 0

На території реформаторської церкви села Малі Геївці, що на Ужгородщині, Закарпатське педагогічне угорськомовне товариство провело урочистості з нагоди початку нового навчального року у школах області з угорською мовою навчання.

За угорськими традиціями, такі заходи відбуваються на початку осені, коли учні розпочинають черговий навчальний рік.
– В Угорщині є така традиція, що перед початком навчального року школярі, вчителі та освітяни збираються, аби налаштуватися на роботу не лише з професійної точки зору, але й морально та духовно. На Закарпатті таку традицію продовжує обласне педагогічне товариство разом з угорськими культурними та іншими громадськими організаціями, – розповіла присутня на мироприємстві депутат Закарпатської обласної ради Єлизавета Біров.
Після проповіді та благословіння священослужителя, до учнів, студентів, вчителів та керівників освітніх закладів краю із напутніми словами та побажаннями звернулася депутат облради та президент Закарпатського угорського інституту імені Ференца ракоці ІІ Ілдіко Орос та інші поважні гості.
У заході також взяли участь депутати Закарпатської обласної ради Юдіта Петеї й Гейза Гулачі та представники Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.
Пресслужба Закарпатської облради