Берлінський режисер працює над виставою в Ужгороді

2 роки ago admin 0

Чотири роки тому Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театрі імені братів Шерегіїв поставив родинну виставу «ДО-РЕ-МІ», яка в несподіваний і яскравий спосіб розповідала про світ музики.

Берлінський режисер працює над виставою в УжгородіАвтором п’єси є ужгородка Хава Ейзель-Валаамова, а режисером вистави став Михайло Мільмейстер, наш земляк, який уже тривалий час мешкає в околиці Берліна. Знаний актор пантоміми, режисер оригінальних номерів і вистав, він продовжує підтримувати творчі зв’язки зі своєю маленькою батьківщиною. 

Вистава «ДО-РЕ-МІ» (ще одна її назва «П’єса для метеликів з оркестром») — одна з найцікавіших постановок в Ужгороді за останні роки. Адже головним героєм спектаклю є оркестр, який грає сам себе. Протягом дійства звучать десятки мелодій від класичних до сучасних. Дійовими особами є також Диригент, Композитор, Нотки і навіть сама Музика. Пісні до вистави написав сам Михайло Мільмейстер.

Нині він приїхав до Ужгорода, аби поновити свій оригінальний музичний спектакль, який сміливо можна назвати й мюзиклом. Поміж репетиціями режисер розповів, що переймається ситуацію в Україні і брав участь у демонстрації солідарності з українцями в Берліні. У своєму помешканні досі приймає біженців. Протягом останніх двох років у великих творчих проектах участі не брав через епідемію ковіду, до якої в Німеччині дуже суворе ставлення. 

А вже незабаром оновлену виставу «ДО-РЕ-МІ» можна буде побачити на великій сцені Закарпатського муздрамтеатру.