Використання повітряно-трелювальної установки на базі ДП «Рахівське ЛДГ»

2 роки ago admin 0

‼У лісозаготівлю необхідно впроваджувати використання повітряно-трелювальних установок, щоб не тягнути важкі колоди гірськими схилами і берегами потоків та річок, як це робилося колись і завдавало непоправної шкоди тонкому і вразливому шарові родючого ґрунту, нищило молоді дерева.

☝Обов’язковою умовою ефективної роботи мобільних канатних систем на первинному транспортуванні лісу під час лісозаготівлі в гірських умовах є попереднє облаштування розгалуженої мережі автомобільних доріг.

❗Канатні системи  в порівнянні з іншими лісовими машинами і механізмами забезпечують найменший негативний вплив на деревостани і ґрунти під час проведення лісосічних робіт

✅На підприємстві в основному трелювання лісу здійснюється тракторами. Водночас сьогодні також успішно проводиться первинне трелювання лісу канатно-трелювальною установкою  MOZ – 300.

✔Первинне трелювання деревини мобільною канатною установою  MOZ – 300 здійснюється пів хлистами до лісової дороги. Трелювання деревини до  верхнього складу здійснюється колісним трелювальним трактором ЛКТ. На верхньому складі проводиться розкряжування пів хлистів на потрібні сортименти і дрова.

✔Відповідальна особа – контролер, відповідно до поставлених завдань,  вносить до системи обліку деревини інформацію щодо заготівлі, вивезенню, переміщенню та реалізації деревини, формує первинні та товаросупровідні документи з їх подальшим друком на мобільному принтері.

✔Після завантаження деревини на автотранспорт для її вивезення, контролер видруковує ТТН-ліс, сформованої в КПК у трьох примірниках які підписують відправник, водій, що прийняв вантаж для перевезення, та одержувач та здійснює обмін даними між КПК та системою обліку деревини.

‼️У лісозаготівлю необхідно впроваджувати використання повітряно-трелювальних установок, щоб не тягнути важкі колоди гірськими схилами і берегами потоків та річок, як це робилося колись і завдавало непоправної […]