Національна Дитяча Рада

5 років ago admin 0
Президент Закарпатського обласного парламенту “Нове покоління”Назар  Староста отримав мандат представника Національної Дитячої Ради на Всеукраїнському форумі НДР „Почуй і підтримай дитину”!

Форум НДР – це те місце, де діти та молодь можуть відверто говорити та бути почутими. У столиці нашої держави відбулися історичні події для дитячої та учнівської спільноти. 7-9 грудня найкращі та найактивніші молоді люди України спільно з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, Міністром освіти Лілією Гриневич,  видатними особистостями України та інших країн Європи шукали рішення на питання, які турбують дітей! Вони разом планували, як діти можуть впливати на рішення на національному рівні. Адже пізнати потреби дітей, почути їх думки,   з’ясувати, що саме їх турбує і що їм потрібно для якісного життя,  можна лише у відкритій розмові з дітьми.

 

Діти мали зустрічі і натхненні спічі про лідерство, вміння комунікувати, прагнути до змін та дій, молодіжної і дитячої участі від Миколи Кулеби, Андрія Чуприкова, Лілії Гриневич, Олександра Педана, Romanа Tychkivskyy.

Про важливість виховання дитини в сім’ї, а не закритому закладі молодь вже мала нагоду почути, поспілкувавшись  з директором Міжнародної благодійної організації „СОС Дитячі Містечка”, Андрієм Чуприковим. Команда СОС Дитячі Містечка Україна вірить, що ефективність та успіх реформи інтернатів залежить від врахування думки молоді і дітей. Дорослі мають приймати рішення спільно з дітьми та молоддю.

 Як правильно спілкуватися з людьми з інвалідністю, розповіла Христина Монастирська. Про всі питання освіти, проблеми булінгу, про освіту для дітей з інвалідністю  діти говорили з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич.

Про нові можливості для молоді, власні проекти та особистий досвід розповідав крутий та запальний  Олександр Педан.

 

Лідери працювали в поті чола зранку до вечора. Вони створювали, презентували та захищали важливі проекти, які будуть реалізовуватись дитячими організаціями всієї України. Необхідно відмітити, що вже сьогодні активна молодь, яка зібралася на форум, готова робити зміни задля кращого майбутнього. Тож у добру путь!!!