Безоплатна правова допомога тимчасовим жителям закарпатських сіл

2 роки ago admin 0

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області спільно з представниками центрів зайнятості проводять семінари-зустрічі з жителями інших регіонів України, які тимчасово розселені по містах та селах Закарпаття.

Такі заходи відбулися нещодавно на Перечинщині та Воловеччині. Головні державні інспектори роз’яснили переселенцям  останні правові новації.

Як зауважує,  фахівець відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Юрій Клованич, вказані семінари зазвичай проходять у вигляді конференцій, у ході яких присутні не лише докладно обговорюють запропоновану тему, а й мають змогу отримати певні роз’яснення та відповіді на ті чи інші запитання.

У першу чергу, йдеться про оформлення трудових відносин  у період воєнного стану; порядок оплати праці; норми тривалості робочого часу; надання відпусток тощо. Переселенцям також пояснюють, які трудові відносини мають ознаки торгівлі людьми. Таким чином людей застерігають від можливих ризиків стати жертвами шахраїв.