Кабінет Міністрів України схвалив програму надання житла рятувальникам на умовах фінансового лізингу

5 років ago admin 0

Кабінет Міністрів України схвалив програму надання житла працівникам системи Міністерства внутрішніх справ –  рятувальникам та  поліцейським – на умовах фінансового лізингу. Рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні Уряду. Програма передбачає суттєву участь держави в фінансовій допомозі працівникам МВС у питанні забезпечення житлом.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій працюють понад 54 тис. осіб. Черга на квартири – виключно серед тих, хто має право стояти в таких чергах – становить 80 осіб на 1 квартиру по ДСНС. Відтак кожен, хто зараз стоїть у квартирній черзі, може розраховувати на отримання житла в горизонті 50-80 років.

Зрозуміло, що така перспектива суттєво демотивує рятувальників, які щодня ризикують своїм життям. Саме тому в МВС напрацювали програму фінансового лізингу.

Представляючи програму на засіданні уряду, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів як саме вона реалізуватиметься на конкретному прикладі: «Молода родина з 3-х осіб: 27-річний чоловік-рятувальник з вислугою 7 років, його дружина та 3-річна дитина беруть 2-х кімнатну квартиру в одному із обласних центрів. Поліцейському вже компенсовано 10% платежу за стаж служби плюс 5% за дитину. Таким чином, орієнтовний щомісячний платіж за житло буде у рамках 2000 гривень».

Арсен Аваков наголосив, що якщо рятувальник отримає поранення під час виконання завдань, МВС візьме виплати за квартиру на себе. Якщо ж людина звільниться до того моменту, як виплатить суму лізингу, вона повинна буде компенсувати гроші, які залишилося доплатити. 

Коментуючи ухвалене рішення, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив: «Це правильна ініціатива, вона насправді мотивуюча». Він також нагадав, що з наступного року зростуть зарплати службовців.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Голова ДСНС Микола Чечоткін вже провели мотиваційні зустрічі з фахівцями ДСНС, на яких було детально обговорені усі нюанси мотиваційної програми.