Про безпечні умови праці та дотримання санітарно-гігієнічних вимог йшлося на зустрічі у ТОВ «Флоріан Шуз»

4 роки ago admin 0

Збереження життя і здоров’я працівників є пріоритетом у діяльності Управління Держпраці у Закарпатській області. Власне, цією тезою розпочав свою зустріч з колективом хустської взуттєвої фабрики ТОВ «Флоріан Шуз» головний державний інспектору відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Іван Ковач.

У ході заходу, який  проводився з профілактичною метою, посадовець Управління Держпраці порушив низку актуальних питань, важливих для налагодження безпечного виробничого процесу у швейних майстернях з урахуванням дотримання усіх норм та вимог охорони праці та життєзабезпечення. Зокрема, дотримання вимог безпеки на всіх етапах роботи; забезпечення працівників спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту;  розроблення і впровадження  технологічних процесів відповідно до вимог нормативно-правових актів з ОП та ПБ, безпечна експлуатація машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва.

Окремо Іван Ковач акцентував увагу присутніх на санітарно-побутових умовах праці. Це питання особливо актуальне в контексті останніх подій, зокрема пов’язаних з коронавірусною інфекцією, випадок захворювання на яку вже зафіксований на території України.  Головний державний інспектор роздав працівницям фабрики буклети, розроблені МОЗ, з порадами та рекомендаціями щодо виконання гігієнічних вимог задля зменшення впливу та передачі гострої респіраторної вірусної інфекції (коронавірусу).