Навчений – значить підготовлений. Рятувальники долучились до відкритих навчань Руху ветеранів Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

2 роки ago admin 0

Сьогодні, 19 лютого, у селі Сюрте Ужгородського району відбулись відкриті навчання «Військовий вишкіл від Руху ветеранів Закарпаття». До просвітницького заходу долучились і співробітники Головного управління ДСНС України у Закарпатській області.

Так, піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення розповідали учасникам заходу, а їх було чимало, про основи мінно-вибухової справи, демонстрували муляжі вибухонебезпечних предметів, та розповідали про особливості кожного з них. Особливу увагу під час бесід з громадянами фахівці-піротехніки приділили алгоритму дій на випадок виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів. 

Окрім піротехніків, до роз’яснювальної роботи доєднались і працівники аварійно-рятувального відділення, які розповідали молодому поколінню про основи цивільного захисту та дії в умовах різних надзвичайних ситуацій. Зокрема, рятувальники показали техніку та оснащення, яке використовують в роботі під час проведення першочергових аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій і подій:  демонстрували як користуватись гідравлічним інструментом, телескопічним домкратом, різаками та розтискачами, розповіли про комплектацію автомобіля САРМ-С Volkswagen Crafter.

Не обійшлося й без смачної польової кухні, яку розгорнули рятувальники. Тож після отриманих корисних знань для мозку, присутні могли підкріпити й тіло скуштувавши смачних страв.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

11.jpg10.jpg9.jpg8.jpg7.jpg5.jpg4.jpg3.jpg2.jpg1.jpg