Шановні надавачі житлово-комунальних послуг, голови ОСББ/ЖБК!

5 років ago admin 0

 

Департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради нагадує про обов’язок проведення розрахунку невикористаних сум субсидії на оплату послуг з постачання холодної та гарячої води і водовідведення, газо- та електропостачання.

Розрахунок невикористаної суми субсидії проводиться надавачем послуг, ОСББ, ЖБК, коли на особовому рахунку одержувача субсидії станом на 1 травня та 1 жовтня обліковується переплата за послугу.

За результатами розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидій, що підлягає поверненню до бюджету, надавач послуги, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку чи житлово-будівельний кооператив складає акт розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидій у трьох примірниках, один з яких залишає у себе, а два інших подає до 1 червня та до 1 листопада до департаменту фінансів та бюджетної політики Ужгородської міської ради і до департаменту праці  та соціального захисту населення Ужгородської міської ради.

Ці питання регулюються постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 р. № 534 «Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг». Порядок визначає механізм розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з постачання холодної та гарячої води і водовідведення, газо- та електропостачання.