У Хустському лісгоспі перевірили знання працівників з охорони праці

2 роки ago admin 0

У Державному підприємстві «Хустське ЛДГ» відбулося навчання та перевірка знань працівників з питань охорони праці. Їх теоретичну підготовку проводили спеціалісти підприємства, Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також представник Управління Держпраці у Закарпатській області головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті та зв’язку Мирослав Феделеш.

Зокрема, працівників лісгоспу проекзаменували на знання відповідних нормативно-правових актів з охорони праці, насамперед Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості, охорони праці

в деревообробній промисловості, охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, Правил охорони праці на автомобільному транспорті, в тому числі й Правил дорожнього руху.

По завершенні навчання Мирослав Феделеш звернув увагу присутніх на необхідності систематичного здійснення контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Водночас наголосив: важливо не лише знати вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, а й забезпечити дотримання цих вимог посадовими особами і працівниками. «Це основа безпеки праці на підприємстві і сприяє запобіганню виникненню виробничого травматизму», – резюмував представник Управління Держпраці.