Про зміни в оплаті праці медикам та про їх права говорили на зустрічах з керівниками трьох обласних медичних центрів Закарпаття

2 роки ago admin 0

Посадовці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Закарпатській області продовжують проводити превентивні заходи серед працівників медичних установ краю щодо нововведень, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Днями у межах цих заходів відбулися профілактичні зустрічі у трьох обласних медичних центрах краю – КНП «Закарпатський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії» ЗОР,  КНП «Обласний клінічний діагностичний центр» ЗОР,  КНП «Закарпатський протипухлинний центр» ЗОР.

Головний державний інспектор Управління Держпраці Зорян Берник наголосив керівникам цих закладів на неприпустимості переведення працівників на умови неповного робочого дня без їх згоди та без достатніх законних підстав, а також на незаконності оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час.

«Якщо буде зафіксовано факт вказаних порушень трудового законодавства, – сказав Зорян Берник, – то медзакладу може загрожувати штраф 65 000 тисяч гривень за кожного такого працівника».

Посадовець також звернув увагу представників профспілкових організацій на необхідності здійснення правового  захисту тих працівників, чиї трудові права можуть бути порушені, і пояснив алгоритм дій у таких випадках.