У двох районах Закарпаття рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» (+фото)

5 років ago admin 0

Весело та галасливо було 19 листопада у 14-й державній пожежно-рятувальній частині м. Ужгорода. Сюди, на запрошення рятувальників,  завітали  учні 8-9 класів школи № 8 м. Ужгорода, аби дізнатись багато нового та цікавого про Службу порятунку та вогнеборців.

Спочатку, фахівців пожежної справи розповіли школярам про правила безпеки: небезпеку від пустощів з вогнем, обережність із підозрілими та вибухонебезпечними предметами тощо. А щоб дітям було цікавіше – ознайомили з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням бійців ДСНС.

Далі, відбулись показові виступи вогнеборців, які змоделювали умовне виникнення пожежі, а учні мали можливість за допомогою подачі води із пожежного ствола загасити її. Також, серед учасників акції були розповсюджені пам’ятки та листівки протипожежного характеру. Насамкінець, фахівець з кадрової роботи провів профорієнтацію серед дітей, аби вони більш детально дізнались про умови вступу та навчання у вишах системи ДСНС.

Аналогічний захід відбувся й на території навчально-виховного комплексу с. Велика Розтока Іршавського району.

Дітлахи із нетерпінням чекали на появу сміливих вогнеборців та з великою цікавістю слухали їх розповіді про правила безпеки. Після теорії на малечу та вихователів вже чекав червоно-білий автомобіль та демонстрація сили рятувальників. Діти побачили, як подається вода для ліквідації пожеж та могли самостійно потримати в руках пожежний ствол та подати з нього воду з різним розпиленням.

А от вихователям закладу, фахівці ДСНС нагадали правила користування вогнегасником, тож кожен з них мусив спробувати загасити умовне загорання за його допомогою, аби у подальшому знати, як ним користуватися. На згадку у вихованців закладу залишаться не тільки знання з правил пожежної безпеки, а й фото із справжніми вогнеборцями.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

ФОТОАЛЬБОМ

Изображение 004 копия.jpgИзображение 031 копия.jpg

IMG_2482 копия.jpgIMG_2532 копия.jpg