ДСНС підписала Меморандуми про співпрацю із Радою ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів та громадськими організаціями

2 роки ago admin 0

10 лютого відбулося Всеукраїнське підписання Меморандумів про співпрацю між Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Радою ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів, а також громадськими ветеранськими організаціями. Захід, під час якого Меморандуми про співпрацю одночасно підписали представники територіальних підрозділів ДСНС та ветеранських організацій з усієї країни відбувся в онлайн-режимі.

 

У Закарпатській області даний документ  підписали начальник Головного управління ДСНС Роман Гудак та уповноважений представник Ради ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів України Микола Марчишак.

 

Головна мета Меморандумів – співробітництво щодо залучення громадськості до членства у підрозділах добровільної пожежної охорони, які утворюються органами місцевого самоврядування та функціонують у територіальних громадах країни. Відтак учасники сторін погодились координувати зусилля та співпрацювати задля досягнення цієї мети. 

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС Сергій Крук подякував присутнім за початок важливої роботи, що посилить взаємодію між рятувальниками та добровольцями, а також звернув увагу на приклад функціонування руху добровільної пожежної охорони в країнах Європи. Зокрема у Польщі налічується більше 600 тисяч таких добровольців. 

Радник міністра внутрішніх справ України Кирило Сергєєв привітав бажання ветеранських організацій допомагати людям пліч-о-пліч із вогнеборцями та висловив сподівання, що кількість охочих буде лише зростати. 

 Своєю чергою, заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко повідомив, що на виконання Указу Президента України «Про Річну національну програму під егідою Комісії Україна — НАТО», якою визначено необхідність налагодження активної взаємодії органів місцевого самоврядування з ветеранами війни, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Міністерством у справах ветеранів розроблені методичні рекомендації, зокрема у питанні залучення ветеранів до виконання завдань цивільного захисту населення, тощо. 

У свою чергу, Голова Ради ветеранів України Володимир Лагута зазначив, що вихід на новий напрямок співпраці дозволить більш системно налагодити взаємодію між ДСНС та ветеранськими організаціями. Він додав, що ветерани постійно залучаються у якості волонтерів до ліквідації надзвичайних ситуацій, зокрема під час повеней у Карпатському регіоні чи пожеж у Житомирській області, що відбувалися у 2020 році. 

Заступник Голови ДСНС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш зазначив, що розвиток системи добровільного пожежного руху в Україні визначено одним із головних пріоритетів Міністерства внутрішніх справ. Він додав, що цей рух, це – фактичним чином зміна свідомості громадян, інший підхід до визначення ролі в суспільстві кожної людини, тощо. За його словами, досвід, бажання та лідерські якості ветеранів дозволять наповнити змістом цей амбітний проєкт. 

Дмитро Бондар – заступник Голови ДСНС, – у підсумку зустрічі подякував учасникам за співпрацю та наголосив, що кінцевою метою спільної роботи є врятовані життя та майно наших громадян. 

 

 

 

DSC_0362.JPG DSC_0374.JPG