Учасники засідань обговорили питання легалізації заробітної плати та визначали шляхи погашення заборгованості

6 років ago admin 0

 

Відразу два засідання – комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення – відбулися у малій сесійній залі Закарпатської ОДА.

Учасники заходів під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайла Петрішки проаналізували стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах області, обговорили заходи впливу, вжиті контролюючими органами  щодо керівників підприємств, на яких наявна заборгованість із заробітної плати, а також вислухали звіти керівників окремих підприємств та представників райдержадміністрацій.

За словами очільника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайла Петрішки, до попередніх проблем, останнім часом, на жаль, додалися нові. Якщо заборгованість на Державному підприємстві «Закарпатський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» вдалося дещо скоротити, то питання із заборгованістю у закладах, які фінансуються з державного бюджету, так до кінця залишається не вирішеним, оскільки вирішується  на вищому рівні. На сьогодні проблемними залишаються міста Ужгород, Чоп, Ужгородський, Мукачівський, Воловецький, Міжгірський райони. 

Від Управління Держпраці у Закарпатській області у заходах взяв участь перший заступник начальника Василь Грицик. Він детально розповів присутнім про виконану роботу щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства  про працю і зайнятість населення, окремо зупинився на результатах співпраці з пенсійним фондом, Нацполіцією та Державною фіскальною службою в напрямі легалізації найманої праці та заробітної плати. Водночас звернув увагу, що зараз у краї триває широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія з метою поінформування громадськості про серйозну фінансову відповідальність, передбачену для роботодавців за порушення норм трудового законодавства, та негативних наслідків нелегального працевлаштування для найманих працівників. Підсумком обох засідань стали ухвалені їх  учасниками відповідні рішення.