У закарпатських школярів відбувся урок з мінної безпеки

2 роки ago admin 0

2 лютого рятувальники спільно з представниками ювенальної превенції провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів Сімерської гімназії Перечинської міської ради Ужгородського району.

Дізнатися правила безпеки від надзвичайників зібралися близько 60 учнів 5-9-х класів навчального закладу. Піротехніки ДСНС розповіли школярам про особливості своєї роботи, продемонстрували муляжі боєприпасів часів минулих війн, а також сучасних вибухонебезпечних предметів. Дітям нагадали алгоритм дій під час виявлення небезпечних чи підозрілих знахідок та розповіли як евакуйовуватись у випадку повідомлення про замінування.

Далі навчальну бесіду продовжила представниця ювенальної превенції Перечинського відділення поліції, яка зазначила, що в жодному разі не слід чіпати підозрілі сумки та знахідки, а натомість слід одразу повідомляти про них в екстрені служби або дорослим. Окремо зупинилася і на відповідальності дітей та батьків за неправдиві повідомлення та виклики до екстрених служб.

Під кінець заходу учні приміряли захисне спорядження піротехніків, спробували працювати металошукачем та поближче роздивлялися зразки вибухонебезпечних предметів. А рятувальники у свою чергу, для кращого засвоєння  матеріалу, подарували присутнім навчальні матеріали, що стосуються правил безпечної поведінки при виявленні підозрілих предметів.

 

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0316.JPGDSC_0348.JPG

DSC_0343.JPGDSC_0360.JPG

DSC_0347.JPG