Після перевірки Управління Держпраці молода мати нарешті отримала близько 25 тис гривень передбаченої державної допомоги

3 роки ago admin 0

Жителька одного із сіл Берегівського району працювала фармацевтом у приватній аптечній крамниці, власником якої є ФОП з Хустщини. У лютому цього року жінка пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами і  подала своєму роботодавцю усі необхідні документи, аби отримати передбачену державою допомогу. Невдовзі, на підставі поданих документів, Фонд соціального страхування України перерахував вказаному суб’єкту господарювання належні кошти.

Можна лишень собі уявити, яким було здивування, а також обурення жінки, коли вона так і не змогла отримати ці гроші. Понад два місяці породілля оббивала пороги свого колишнього місця роботи, та все було марно. Тож молода мама вирішила шукати правди законним шляхом, звернувшись із заявою до Держпраці.

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області наприкінці липня поточного року  провели позаплановий контрольний захід у вказаного ФОПа.  У ході інспектування інформація, викладена у зверненні заявниці, підтвердилася. Відповідно до платіжного доручення, у червні цього року казначейська служба перерахувала вказаній фізичній особі-підприємцю належні кошти у сумі 24835,86 грн. для виплати допомоги.  Проте роботодавець не спішила виплачувати належні грошові кошти своєму працівнику, чим порушила п. 1 ч. 2 ст. 32 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», адже вказана допомога мала бути виплачена у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати. 

Таким чином, тільки після проведеної  фахівцями Управління Держпраці краю перевірки та вжитих щодо ФОПа заходів реагування молода мати змогла отримати передбачені їй державою кошти соціальної допомоги.