На Закарпатті закликають посилити заходи протипожежної безпеки

5 років ago admin 0

У лісових масивах Закарпатської області необхідно посилити заходи протипожежної безпеки”. З таким зверненням почав свій виступ на розширеному засіданні Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства начальник відділу охорони, захисту лісу облуправління Іван Палінкаш, на якому зажадав провести ретельне розслідування причин пожеж в населених пунктах Берегівського району на полі та землях запасу, хоча гасили пожежу й працівники державної лісової охорони.

За словами Івана Васильовича, всім працівникам державної лісової охорони необхідно постійно обстежувати лісовий фонд та прилеглі поля, сільгосп угіддя, посилити патрулювання та використовувати додаткові засоби – квадрокоптери та камери відеонагляду.

Для боротьби з уже виниклими пожежами в області організували роботу рейдових бригад з 4279 чол. в т.ч 1435 працівників державної лісової охорони;

– в наявності також є 4 квадрокоптери, а саме: ДП «Брустурянське ЛМГ», ДП «Виноградівське ЛГ», ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Ясінянське ЛМГ».

– 528 одиниць техніки (автомобілі, трактори та бульдозери);

– 19 пожежних модулів;

– В комплекті до пожежних модулів: 35 місткостей для води об’ємом 28,3 т. та 82 од. пожежних рукавів, довжиною 2365 пог. м.;

– 38 мотопомп;

– 14 мотооприскувачів;

– 9244 шт.немеханізованих засобів пожежогасіння (ранцеві оприскувачі, хлопавки, лопати, граблі, відра, сокири, та інше).

Резервний запас паливно-мастильних матеріалів становить:

– 13,7 тис. літрів бензину;

– 15 тис. літрів дизпалива;

– 1,3 тис. літрів масла.

На пожежонебезпечний період по лісогосподарських підприємства страхують членів ДПД.

У підпорядкуванні лісівників знаходиться спеціально обладнаний автомобіль з цистерною, 19 пожежних моделей. До гасіння залучають також 55 тракторів з грунтообробним обладнанням, 38 мотопомп та інші пристосування.

За словами Івана Палінкаша, в боротьбі з лісовими пожежами головне не тільки оперативність, але і профілактика. Щоб ефективно попереджати стихію, лісівники, крім традиційних рейдів і патрулювання насаджень за визначеними маршрутами, також перекривають позапланові лісові дороги, встановлюють шлагбауми.

Від початку року працівниками лісогосподарських підприємств, підпорядкованих Закарпатському ОУЛМГ здійснено 462 рейди з охорони лісів від пожеж. За їх результатами виявлено 54 порушника, на яких накладено адміністративний штраф у розмірі 6290 грн.

У лісових масивах Закарпатської області необхідно посилити заходи протипожежної безпеки”. З таким зверненням почав свій виступ на розширеному засіданні Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства […]