Зустрічі при голові обласної державної адміністрації режимі відеоконференції

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 28 травня 2021 року, голова Ужгородської районної ради Юрій Фрінцко взяв участь в робочій зустрічі при голові обласної державної адміністрації Анатолія Полоскова, яка була проведена в режимі відеоконференції.

Учасники зустрічі, а це голови районних рад, райдержадміністрацій, голови міськвиконкомів та виконавчих комітетів територіальних громад області визначилися з представниками від Закарпаття, які будуть представляти нашу область в засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбудеться 03 червня 2021 року.

Делагатами стали: Назарій Павлій – голова Хустської районної ради, Богдан Андріїв Ужгородський міський голова, Едгар Токар – Голова Мукачівської районної державної адміністрації, Дмитро Тараненко – голова Батівської селищної ради Берегівського району та Іван Ковач – Тячівський міський голова.

Визначальними та важливими для якісного розвитку та комплексного вирішення завдань для нашого регіону це впровадження ефективної моделі співробітництва та діалог органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, планування співпраці, взаємодії та обговорення наступних спільних кроків у розвитку регіону, всебічне опрацювання проблемних питань і напрацювання консолідованої позиції представників нашої області в Палаті місцевих влад та Палаті регіонів Конгресу.

Відповідно до Указу Президента України від 4 березня 2021 року № 89/2021 яким було затверджено Положення про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Конгрес є консультативно-дорадчим органом. Одним із основних завдань Конгресу є сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.