Відкрито нову амбулаторію загальної практики-сімейної медицини у селі Батфа на Ужгородщині

3 роки ago admin 0

В урочистостях, які відбулися з нагоди відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Батфа Ужгородського району, сьогодні, 27 травня 2021 року, взяв участь голова Ужгородської районної ради Юрій Фрінцко. Також у даному заході взяли участь голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков, перший заступник голови обласної державної адміністрації Мирослав Білецький, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шинкарюк , в.о.голови Ужгородської районної державної адміністрації Христина Мацко та інші.
Голова районної ради Юрій Фрінцко у своєму виступі привітав жителів села Батфа Сюртівської об’єднаної територіальної громади з такою визначною подією. Юрій Васильович наголосив, що головними завданнями для влади має бути соціальний захист населення та доступна і якісна медицина. Новозбудована амбулаторія – це здоров’я і комфорт для жителів сіл, а для медичного персоналу це комфортні робочі місця. Голова ради подякував депутатам Ужгородської районної ради VІІ скликання за спів-фінансування будівництва нової АЗПМС, Закарпатській обласній державній адміністрації та Ужгородській районній державній адміністрації, як замовникам даного будівництва. Також голова районної ради висловив подяку колишньому голові Галицької сільської ради, який на сьогодні є старостою Галоцького старистинського округу Шандору Молнару та голові Сюртівської сільської ради Арпаду Пушкару і всім тим, хто долучився до реалізації даного проекту.
Виступаючи, голова ради акцентував увагу присутніх на те, що поряд знаходиться приміщення, якому вже близько 100 років, де до тепер знаходився фельдшерсько-акушерський пункт. Приміщення потребувало капітального ремонту з великими затратами.
«Ми бачимо, що це черговий доказ переваг реформи децентралізації, які отримують органи місцевого самоврядування, об’єднавшись у спроможні громади».
Будівництво амбулаторії здійснювалося за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Вартість будівництва складає 7016,438 тис. грн.. Субвенція з державного бюджету – 5002,783 тис. грн., співфінансування з місцевого бюджету – 772,353 тис. грн. Будівельні роботи були розпочаті в квітні 2019 року, завершено будівництво в грудні 2020 року.
Нова амбулаторія обслуговує 2699 жителів сіл Батфа, Палло та Галоч. Амбулаторію забезпечено меблями та обладнанням для надання медичної допомоги хворим та проведення якісних профілактичних заходів.