Закарпатські рятувальники підсумували свою діяльність у 2020 році

3 роки ago admin 0

Про кількість надзвичайних ситуацій, подій та пожеж у 2020 році та стан оперативно-службової діяльності ДСНС Закарпаття говорили на нараді, що відбулася 02 лютого в Управлінні ДСНС у Закарпатській області. Головував на нараді начальник Управління Мирослав Щербей, за участі керівного складу оперативно-рятувальної служби Закарпаття та начальників структурних підрозділів області.

Зокрема, впродовж минулого року в області сталося шість надзвичайних ситуацій, 511 надзвичайних подій та 2011 пожеж. Рятувальні підрозділи виїздили на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, підтоплень у населених пунктах, знищували застарілі боєприпаси, проводили пошукові роботи в горах тощо. Також підрозділи ДСНС активно працювали у напрямку запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Впродовжу звітного періоду відмічалася позитивна тенденція щодо зменшення кількості пожеж на 27%. Так, у 2020 році було зареєстровано 2011 пожеж, тоді як у 2019 році їхня кількість складала 2788.  На 11 випадків зменшилася і кількість загиблих людей у вогні (з 42 до 31 випадку). Аналогічна ситуація і з травмованими на пожежах. У 2019 році було зареєстровано 38 випадків,  впродовж 2020 року на лікарняних ліжках опинилося 28 громадян.

Серед пріоритетних завдань, над якими необхідно працювати у новому, 2021 році, залишаються заходи з оперативного реагування на надзвичайні ситуації та проведення пожежно-профілактичної роботи серед населення, робота з об’єднаними територіальними громадами щодо реалізації повноважень у сфері цивільного захисту та створення місцевих пожежних команд. Також впродовж лютого-квітня підрозділи ДСНС проводитимуть позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки готелів, пансіонатів, хостелів, будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0206.JPGDSC_0207.JPG

DSC_0218.JPGDSC_0221.JPG