27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

3 роки ago admin 0

holГолокост – найбільша трагедія та найтяжчий злочин проти людства. Жертвами Голокосту на українських землях стали більше мільйона євреїв. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму згадуючи Освенцим, Варшавське гетто, Бабин Яр.

Тисячі людей, доль, зруйнованих родин та життів. Щодня ідеологи фашизму жорстоко вбивали безневинних людей. Українці також пережили біль геноциду – Голодомор, який вбив мільйони наших співвітчизників. Потрібно знати правду про ті часи і пам’ятати свою історію, уроки минулого.

Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, у пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття оонівського документа.

Голокост став поворотним моментом в історії, який спонукав світ сказати „більше ніколи”. Значення резолюції полягає в тому, що вона закликає пам’ятати про злочини минулого і стежити за тим, щоб вони не повторилися в майбутньому.

Офіційно визнано, що близько 6 мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту, із них від 2,2 до 2,5 мільйона на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою – в Україні. Одними з найбільших і найвідоміших були розстріли у Бабиному Яру в Києві, але знищення євреїв України було систематичним і повсюдним.

Тож схилимо голови перед безневинно закатованими жертвами Голокосту. Світла пам’ять усім загиблим!

 


    Подiбнi новини

    Виміри кордонів і транскордонних взаємодій у соціологічному дискурсі. Стало відомо, які підручники, монографії та посібники видадуть в УжНУ?

    admin 2 роки ago
    У вівторок, 27 вересня, відбулося чергове засідання Редакційно-видавничої ради Ужгородського національного університету. Захід проходив онлайн. Під час засідання учасники розглянули питання про рекомендацію до друку однієї монографії, чотирьох навчальних... Читати далi

    Cемінар-тренінг з оволодіння сучасними ІКТ та ресурсами мережі Інтернет

    admin 4 роки ago
    З метою ознайомлення педагогічних працівників із можливостями програмних засобів, онлайн середовищ та конструкторів щодо створення навчальних, демонстраційних і дидактичних матеріалів 5 листопада на базі ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей... Читати далi

    Вітаємо колегу!

    admin 3 роки ago
    Вітаємо Василя Химинця, професора кафедри менеджменту та інноваційного розвитку освіти ЗІППО, доктора фізико-математичних наук, професора, з призначенням державної стипендії як видатнимому діячу освіти (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ від 18 грудня 2020... Читати далi

    Тепер все офіційно: 2020-2021 навчальний рік буде Роком математики в Україні – Президент підписав Указ

    admin 4 роки ago
    Президент Володимир Зеленський підписав Указ «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні». Про це повідомила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад сьогодні, 30 січня 2020 року, на... Читати далi