Засідання обласної методичної секції викладачів предмета „Захист Вітчизни”

5 років ago admin 0

Реалії сьогодення, як ніколи, вимагають формування патріотично налаштованих особистостей.

Військово-патріотичне виховання орієнтоване на формування у зростаючої особистості готовності до захисту Вітчизни, розвиток бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних Силах України. Його зміст визначається національними інтересами України і покликаний забезпечити активну участь громадян у збереженні її безпеки від зовнішньої загрози.

„Шляхи підвищення ефективності викладання предмета „Захист Вітчизни” та військово-патріотичного виховання учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти” – тема засідання обласної методичної секції викладачів предмета „Захист Вітчизни”, яке відбулося 12 грудня в режимі онлайн.

У ході роботи секції розглядалося питання важливості військово-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сьогодення як під час викладання предмета „Захист Вітчизни”, так і в позаурочний час.

Досвідом використання мультимедійних технологій на уроках предмета поділився Костик П.П., викладач Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування.

Про формування національно-патріотичних якостей учнів у позаурочний час розповів Гутник О.Т., викладачДНЗ „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”.

Завершився вебінар наданням рекомендацій з організації викладання предмета „Захист Вітчизни” та пропозицією висвітлювати свою педагогічну діяльність на веб-сторінках, блогах, веб-сайтах тощо.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області