Закарпатські рятувальники покращували знання із гасіння пожеж у закритих приміщеннях

3 роки ago admin 0

Протягом двох днів, 3-4 грудня, на Закарпатті проходило навчання пожежників діям із гасіння пожеж у закритих приміщеннях. Захід організували у рамках співпраці Управління ДСНС України в області та польської фундації iHELP Institute.  Проект «Удосконалення можливостей оперативно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області» реалізовується у рамках програми «Польська допомога» за підтримки та фінансування МЗС Польщі.

У зв’язку з карантинними обмеженнями лекції від інструктора Бартоша Кліха відбулися в режимі Zoom-конференції, до якої долучилися пожежні підрозділи Ужгорода, Хуста й Іршави.

Кілька десятків вогнеборців отримували нові знання від польського інструктора щодо особливостей ліквідації пожеж у квартирах та інших закритих приміщеннях. Зокрема, закордонний колега вчив закарпатських надзвичайників враховувати такі фактори, як наявність утеплення будинку, планування квартири, дизайн та оздоблення інтер’єру тощо. Також Бартош Кліх детально розповів, яке обладнання використовують польські пожежники для швидкої ліквідації загорань. Усі ці знання можуть знадобитися закарпатським рятувальникам у майбутньому під час виконання завдань за призначенням.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_1407.JPGDSC_1395.JPG

IMG-61531de7e031381ccd5003f33d1eccc4-V.jpgIMG-ed09098f8d03e5cb51791955f481d35c-V.jpg