ПРО ПЕРШУ СЕСІЮ ЗА УЧАСТІ НОВООБРАНИХ ДЕПУТАТІВ

3 роки ago admin 0

   20 листопада 2020 року. Як відомо, перша сесія 8-го скликання відбулася вчора. Цю дату проведення сесії було встановлено на вимогу Громади.

   Як було вирішено під час мирної маніфестації 12 листопада, для більш првного інформування громади продовжуємо публікації під гаслом: "ГРОМАДА – це ВИ: жителі Канори, Гукливого, Скотарського, Воловця".

    Перед початкком сесії до мирних маніфестантів вийшов їх обранець на посаду голови привітатися, подякувати і сказати кілька слів. Пізніше до сесійної зали було делеговано представників від людей, що зібралися, по одному від кожного населеного пункту.

   На сесії, голова Територіальної виборчої комісії оголосила результати виборів від 25 жовтня, привела до присяги новообраних голову і депутатів Воловецької територіальної громади. Запрошені на сесію поважні представники громади, серед них священик з Гукливого отець Михаїл, член Ради старійшин з Воловця Балан Василь Федорович та інші, виступили зі словами привітання, добрих побажань і настанов депутатам та голові громади. Дуже влучні слова були сказані делегаткою від маніфестантів, педагогом на заслуженому відпочинку, Волощук Софією Іванівною: "Ви думаєте, кайданки одягнули на нашого голову? Ні, їх в грубій формі одягнули на наш вибір, на всіх нас. Чим зневажили всю громаду, за що мають відповідати".

   Першим питанням порядку денного сесії стояло обрання секретаря ради. І тут, під час таємного голосування, вперше в історії нашого самоврядування, частина депутатів відмовилася не те що голосувати, а навіть брати бюлетені для голосування – депутати-відмовники. Звичайно, депутати мають чимало прав, та постають запитання: Саме на це їх делегували виборці? Чи варто вносити розлад до громади в той час, коли її треба об"єднувати, гуртувати? А може це намагання завадити обраному громадою голові сформувати свою дієву команду? Відповіді нехай дають самі виборці.

   Не можна не згадати ще про один дуже незвичний для сесій селищної ради випадок – присутній на сесії колишній заступник голови районної ради вже не існуючого району Повідайчик Віктор Іванович кілька разів дозволив собі з місця, не запитавши дозволу, не отримавши слова, давати вказівки новообраним депутатам СЕЛИЩНОЇ ради. Важко запідозрити управлінця з великим досвідом в тому, що він не знає чинного законодавства, порядку проведення сесії, самого поняття "самоврядування". Тоді що це було?