Перша виїзне засідання клубу «Людина і природа» до Долини нарцисів.

6 років ago admin 0

1Клубна робота – одна з складових профорієнтаційної роботи центру зайнятості. Головна мета діяльності клубу – інформування учнівської молоді про світ професій, правила вибору професії, шляхи здобуття професійної освіти, ознайомлення з професією в реальному житті.

Цим вихідними, учасники багатопрофільного клубу за інтересами «Людина і природа», разом з представниками Хустської районної бібліотеки, провели засідання клубу на базі Карпатського біосферного заповідника, де знаходиться Долина нарцисів. Учасники клубу відвідали музей і мали можливість спостерігати за ділянками де проходять дослідженнями по збереженню нарциса вузьколистого – рідкісного ботанічного об’єкта, який занесений до Червоної книги України.

Під час заходу у школярів виникало багато питань. У дружньому колі всі учасники ділилися своїми знаннями про професії, які є у біосферному заповіднику, адже кожен шукає відповідь на питання «ким же я буду працювати?». Звичайно-ж, в наш час катастроф, глобальних змін клімату Землі, техногенно спричинених хвороб, спеціальність «еколог» звучить гордо і престижно. Зараз в Україні можна виділити багато напрямків, за якими працював би еколог: природоохоронна діяльність, еколог на підприємстві, екологічна політика, екологічний менеджмент, аудит і страхування, громадські та державні організації, науково-навчальний напрямок. Всі професії цікаві і важливі. Задоволені учасники клубу отримали нові знання і  чудові враження, та з нетерпінням чекають нових зустрічей.

DN_3 DN_2 DN_1 2