ДНІ ТУРИЗМУ НА ЗАКАРПАТТІ: СТВОРЕННЯ «ЦЕНТРУ СТАЛОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТАХ» ТА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ОРИГІНАЛЬНИХ ТУРИСТИЧНИХ ПРОЄКТІВ

4 роки ago admin 0

До Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, які щорічно відзначають 27 вересня, в Закарпатській ОДА сьогодні відбулася низка заходів.

Так, в атріумі облдержадміністрації пройшли обласні урочистості за участі фахівців з питань розвитку туризму, суб’єктів туристичної діяльності, представників громадських організацій у сфері туризму.

Привітали присутніх голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто та директор Установи «Агенція регіонального розвитку Закарпатської області» Денис Ман.

Олексій Петров:
«Особливістю Закарпаття є те, що займатися прийомом відпочиваючих можна цілий рік. Значною популярністю користуються місцевості поблизу гірськолижних курортів на територіях Великоберезнянського, Міжгірського, Свалявського, Мукачівського та Рахівського районів. Винятковий інтерес для гостей краю є Берегівський, Свялявський, Мукачівський та Ужгородський райони, де функціонують рекреаційно-оздоровчі заклади з використанням термальних вод.

Розвиток туризму та рекреації є одним з пріоритетних напрямів діяльності Закарпатської ОДА. Ми хочемо допомогти розвивати туристичну інфраструктуру та сприяти покращенню туристичного сервісу. Основним, базовим питанням, є спорудження під’їзних доріг до туристичних об’єктів. І вже вам можу повідомити, що ми затвердили проект будівництва дороги до Драгобрату».

Кращих представників туристичної сфери керівники області нагородили почесними відзнаками ОДА та облради.

Відтак Олексій Петров, Йосип Борто та Денис Ман підписали Меморандум про співпрацю. Підписанням цього документу між ОДА, облрадою та Агенцією сторони дали свою згоду на співпрацю у забезпеченні функціонування Центру сталого туризму в українських Карпатах. Йдеться про підготовку проєктів, спрямованих на розвиток сталого туризму в українських Карпатах, створення належної  інфраструктури, здійснення впливу на економічний розвиток менш розвинених гірських територій.

Заходи продовжила конференція на тему: «Створення нових туристичних локацій через реалізацію проектів регіонального розвитку». Учасників заходу ознайомили з новими оригінальними туристичними проєктами, такими як культурний маршрут ,,Шлях гуні” на Міжгірщині, туристичний маршрут ,,Соляний шлях”, ,,Музей мініатюр туристичних об’єктів Закарпаття”, ,,Музей гуцульської бриндзі в Рахові” та іншими.

До Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, які щорічно відзначають 27 вересня, в Закарпатській ОДА сьогодні відбулася …