Перечинський район: рятувальники ліквідували наслідки умовної надзвичайної події у навчальному закладі

6 років ago admin 0

11 липня комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка здійснює перевірку стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту й організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки, проводила комплексні роботи з інспектування у Перечинському районі.

Так, на практиці перевірили реагування всіх служб життєзабезпечення на виникнення надзвичайної ситуації під час відпрацювання ліквідації умовного вибуху газоповітряної суміші у котельні одного з навчальних закладів м. Перечин.

Відповідно до тактичного задуму, 11 липня о 12:10 до диспетчерів 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин надійшло повідомлення про те, що на вул. Ужанська, у котельні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 м. Перечин, під час проведення робіт з обслуговування газових котлів, стався вибух.

За сценарієм, на час вибуху всередині перебувало двоє працівників.

До ліквідації наслідків надзвичайної події залучалися: підрозділ ДСНС, аварійні бригади РЕМ та газовиків, підрозділи нацполіції й лікарі швидкої допомоги. Всього працювало 6 одиниць техніки та 17 чоловік служб життєзабезпечення району, з яких від Перечинського підрозділу ДСНС – 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

У ході обстеження приміщення котельні рятувальники виявили двох постраждалих, винесли їх на свіже повітря та передали до рук лікарів “швидкої”, що прибули за викликом. Всім постраждалим було надано кваліфіковану медичну допомогу

У зв’язку з виникненням надзвичайної події було проведено позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головною метою цього заходу є перевірка співпраці підрозділів ДСНС з органами влади, місцевого самоврядування та іншими оперативними службами щодо відпрацювання алгоритму спільних дій в умовах виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0629 копия.jpgDSC_0575 копия.jpgDSC_0550 копия.jpgDSC_0521 копия.jpgDSC_0495 копия.jpgDSC_0479 копия.jpgDSC_0454 копия.jpg