З півсотні хустських студентів збирали кошти для онкохворого хлопчика

4 роки ago admin 0

У Хусті вже стало доброю традицією наприкінці жовтня проводити благодійну акцію «Осінь – час дарувати тепло». Кілька років поспіль студенти – волонтери, адже саме Студентська рада й є головним організатором заходу, збирають кошти дітям на лікування. Цього року допомога адресована онкохворому 12-річному хлопчику із Заброді, що на Хустщині, Василю Легачу.

Сьогодні вже вкотре студенти – волонтери провели благочинну акцію у самому серці Хуста, аби фінансово підтримати хворих дітей. Адже здорова нація – здорова держава, а діти – її майбутнє та сила. Саме в цьому переконані огранізатори: управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради та Студентська рада міста Хуст.

Якщо у 2017 році тутешні студенти за сприяння міської ради збирали кошти для дитячого відділення Хустської райлікарні, а у 2018-му – 10-річному хустянину Богдану Фляшку на лікування злоякісної пухлини в мозку, то цього року – це підтримка 12-річного Василя Легача у боротьбі зі страшною недугою – гострою лімфобластичною лейкемією.

Тож, волонтери впродовж акційного дня ходили вулицями міста та навідувалися до різного роду установ із скриньками, до яких свій благодійний внесок міг кинути кожен пересічний громадянин і цим самим долучитися до акції та допомогти дитині.

Власне, студентам вдалося зібрати 53 532 гривні, 50 євро і 10 долларів.

Усі зібрані кошти буде передано родичам хворого хлопчика.

ФОТОФАКТ

.