На Київщині в честь 75-річчя заснування ООН лісівники заклали алею і парк!

4 роки ago admin 0
Напередодні професійного свята та з нагоди 75-річчя створення ООН працівники Державного агентства лісових ресурсів разом із працівниками лісових господарств Київщини заклали парк катальпи та алею туї.
У третю неділю вересня, працівники лісових господарств відзначать професійне свято – День працівників лісу. Напередодні професійного свята та з нагоди святкування 75-річниці заснування ООН (Організація Об’єднаних Націй), десант Державного агентства лісових ресурсів України під керівництвом Василя Кузьовича заклав пам’ятну алею та парк катальпи на території Вищедубечанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Свою причетність до спільної справи примноження зеленого багатства України виявили начальник Київського ОУЛМГ Олексій Бойко, учні шкільного лісництва, а також представники органів місцевого самоврядування.
Всі учасники отримали інвентар та посадковий матеріал. Перед початком робіт до присутніх з вітальним словом звернувся Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович:
«Хочеться подякувати кожному, хто відклав свої особисті справи і вирішив присвятити цей день спільній справі. Це наша данина природі, активними споживачами якої ми є. Саджати дерева – шляхетний вчинок. Лісівник був в пошані завжди. Лісівника знали всі в селі та в окрузі. Лісівник разом їх учителем, лікарем представляв інтелігенцію та глибу громади. Завдання для нас на сьогоднішній день – повернення престижу нашій професії, щоб лісівника поважали і рахувались із його думкою. Наша Батьківщина володіє великими природними багатствами, які примножують лісівники», – підкреслив Василь Степанович.
Учасники акції впевнені, що в майбутньому ця алея перетвориться на справжній лісовий куточок, де зможуть гуляти діти і дорослі. Закладена алея, безсумнівно, стане прикрасою школи і буде нагадувати громадянам про дбайливе ставлення до природи.
Дерева для алеї вирощувалися в спеціалізованому розсаднику Деснянського лісництва ДП «Вищедубечанський лісгосп». Для посадки вибиралися катальпи та туї з найбільш розвиненою кореневою системою, віком 6 років. Осінній період вважається найбільш сприятливим для того, щоб саджанці прижилися після пересадки. Завдяки злагодженій роботі всіх учасників висадку алеї вдалося здійснити за короткий час.
Пресслужба Держлісагентства

Напередодні професійного свята та з нагоди 75-річчя створення ООН працівники Державного агентства лісових ресурсів разом із працівниками лісових господарств Київщини заклали парк катальпи та алею туї. […]