На Закарпатті триває лісокультурна кампанія

4 роки ago admin 0

Ось і настала пора для осінньої лісокультурної компанії. Восени лісівники проводять посадку лісу з моменту опадання листя і до стійких заморозків, вона може тривати з кінця вересня і аж до листопада. Однією з переваг осінньої посадки лісу вважається відсутність високих температур, що дає змогу знизити інтенсивність випаровування вологи. Це значно сприяє кращій приживлюваності рослин. За словами фахівців, висаджені восени культури приживаються на 100%.

Сіянці для майбутнього лісу лісгосп вирощує у власних розсадниках підприємства. Для посіву розсадників використовуємо власний посівний матеріал. Восени збираємо насіння і відправляємо його на обстеження для визначення класу якості до спеціалізованого підприємства «Мукачівської лісонасіннєвої лабораторії». Після отримання відповідного сертифікату – висіваємо в розсадниках лісництв. Особливо підготувалися до посадки лісівники Лисичівського лісництва, оскільки тільки в даному лісництві була заплпанована осіння посадка.

Так, у Лисичівському лісництві в кварталі 27, урочище «Багаріка» створювалися лісові культури за участі головної породи – бука лісового. Склад насадження наступний: 5Бкл2Яз2Дб1Яв+Ялє, це означає, що на 50% площі було висаджено саджанці головної лісотвірної породи – бука лісового. Також висаджувались такі цінні породи як ясен звичайний, дуб звичайний та клен-явір.

Сподіваємось, що лісові культури створені підприємством, будуть радувати густими лісами наступні покоління.

Ось і настала пора для осінньої лісокультурної компанії. Восени лісівники проводять посадку лісу з моменту опадання листя і до стійких заморозків, вона може тривати з кінця […]