Закарпатська область: рятувальники та лісівники області провели спільні навчання з ліквідації лісових пожеж

4 роки ago admin 0

Цими днями на території лісового масиву Берегівського лісгоспу відбулися спільні з лісівниками тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами.

За задумом, під час патрулювання лісового масиву Кідьошського лісництва, в урочищі Чере-лангодар майстер лісу виявив пожежу, про що повідомив лісгосп та рейдову бригаду, яка в цей час патрулювала лісові масиви. Керівництво лісгоспу вживає першочергових заходів щодо організації гасіння силами та засобами пожежогасіння.

По прибуттю до місця виклику, працівники лісового господарства приступили до гасіння, застосовуючи ранцеві оприскувачі та протипожежний пвтомобіль. Також збивали вогонь на кромці пожежі, засипали його ґрунтом, подавали воду від пристосованої пожежної техніки та прокладали загороджувальні і опорні мінералізовані смуги. Саме такі ефективні способи гасіння пожеж на початковій стадії були продемонстровані лісівниками.

Але, згідно додаткової ввідної, швидко ліквідувати пожежу наявними силами та засобами не вдавалося через високий клас пожежної небезпеки, який тримається на Закарпатті і поривчастий вітер. Тож до місця події направилися сили та засоби пожежних підрозділів ДСНС, що входять до частини Берегівського загону з гасіння великих пожеж. Спільними силами вдалося загасити загоряння.

Цими днями на території лісового масиву Берегівського лісгоспу відбулися спільні з лісівниками тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами. За задумом, під час […]