У санаторії «Сонячне Закарпаття» перевірили дотримання вимог охорони праці

4 роки ago admin 0

ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття» ПАТ «Лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» перевірили нещодавно посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області. Результати перевірки засвідчили, що на цьому підприємстві загалом налагоджена робота з виконання вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки. Зокрема, як повідомив заступник начальника Управління Держпраці Володимир Горєв, тут створена і працює відповідна служба ОП, підготовлена і  наявна належна документація з цих питань.

Але водночас мають місце і деякі недопрацювання. У ході контрольного заходу були виявлені 37 порушень вимог нормативно-правових актів. Для прикладу: окремі працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці; інструкції з охорони праці при експлуатації окремих електроприладів не затверджені у відповідному порядку; не проведено санітарну очистку  зон санітарної охорони двох свердловин; не складено паспорт на газове господарство з додаванням відповідних схем. Також у суб’єкта господарювання відсутні: дозвіл на експлуатацію електроустановок понад 1000В; декларація на роботи в діючих електроустановках; паспортні карти або журнали з  описом  електрообладнання,  що експлуатується,   і   захисні   засоби   з  зазначенням  технічних характеристик та інвентарних номерів тощо.

За результатами перевірки складено акт, керівнику санаторію видано припис на усунення виявлених порушень, винних посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.