Важлива подія для Закарпаття. Заповідну територію розширено!

4 роки ago admin 0

Чому весь світ пишається своїми природоохоронними територіями й лісовими масивами, а в Україні ставлення до заповідників та лісового господарство має негативний характер? Тому що не можна полюбити те, чого не знаєш!

Розвиток туризму невід’ємно пов’язаний з лісовими господарствами та Нацпарками. Без густих лісів, міцних гір, альпійських мальовничих полонин і джерельних водоспадів й озер неможливо привести туриста. І ліс необхідно берегти та примножувати. Берегти те, чим ми володіємо та можемо пишатися.

Тому радісна звістка – межі природно-заповідного фонду Закарпаття збільшилася на 223 гектари. Об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення оголошено пралісові пам’ятки державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство».

Варто зазначити, що природо-заповідний фонд Закарпатської області становить майже 180 тисяч гектарів, або 15% території області, а в Україні загалом – 4%. 30 об’єктів площею 44430 га мають загальнодержавне значення. 171 об’єкт площею 15773 га – місцевого значення.

Нам необхідно підняти імідж Закарпаття. Сподіваюся, що завдяки розвитку екологічного туризму люди подивляться на ліс з іншого боку і полюблять ліс, а він принесе в державну казну та кишені людей економічну вигоду.

Чому весь світ пишається своїми природоохоронними територіями й лісовими масивами, а в Україні ставлення до заповідників та лісового господарство має негативний характер? Тому що не можна […]