Лісівники Брустурянського лісомисливгоспу «відгородилися» від ведмедів

4 роки ago admin 0

В Брустурянському лісомисливгоспі лісівники встановили електронну огорожу від ведмедів. Лісівники розповідають, що захист «електропастух» допоможе уберегти пасіки від клишоногих. Часто ведмеді у пошуках ароматного меду навідуються на пасіки, знищуючи вулики. Тому встановлення електричної огорожі — один з найефективніших засобів попередити напад ведмедя. Тепер лісівники Брустурянського лісомисливгоспу мають два електропастухи.

Електропастух – це свого роду більше психологічний дресувальник, він не завдає шкоди тварині. За певний період часу тварина звикає до того, що контактуючи з огорожею його щось б’є, а значить, підходити більше не варто. Такий рефлекс виробляється за рахунок інстинкту самозбереження.

Варто додати, що в Закарпатській області популяція ведмедів одна з найчисленніших зі всього Карпатського регіону – тут їх не менше сотні. І лісівники намагаються зберегти та примножити популяцію бурих. Відтак вже два роки діє активна співпраця з колегами з WWF зі збереження рідкісних видів диких тварин. Проєкт, який покликаний врятувати тварин Карпатського регіону, зокрема, бурого ведмедя.

«Електропастухи» придбано і встановлено у рамках проектів «Життя великим хижакам Європи» і «Співжиття заради збереження», за фінансової підтримки Європейського союзу та WWF.

В Брустурянському лісомисливгоспі лісівники встановили електронну огорожу від ведмедів. Лісівники розповідають, що захист «електропастух» допоможе уберегти пасіки від клишоногих. Часто ведмеді у пошуках ароматного меду навідуються […]