Європейці готові допомагати Україні в реформуванні лісової галузі

4 роки ago admin 0

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський провів зустріч з представниками проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні» щодо реформування лісової галузі в державі.

Сторони обговорили питання співпраці у сфері проведення реформ у галузі, підготовки Державної стратегії управління лісами до 2035 року та посилення контролю у сфері сільськогосподарської діяльності, зокрема, від рубки до відслідковування виробництва.

«Ми запустили процес підготовки Державної стратегії управління лісами до 2035 року. У рамках цього будуть проаналізовані напрацювання, що є в Україні, а також досвід країн, які успішно впровадили ефективне управління лісами за європейськими критеріями. У межах реформи, ми зробимо аналіз ключових аспектів формування політики, господарчих функцій, питання моніторингу та контролю. До середини вересня плануємо вийти на фінальні позиції та напрацювати узагальнену стратегію спільно з експертами і громадськістю», – повідомив Міністр.

У свою чергу, представники ЄС в Україні виразили готовність надати фахову допомогу в питаннях реформування лісової галузі, вдосконалення законодавства та залучення інвестицій.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський провів зустріч з представниками проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні» щодо реформування лісової галузі в […]