Василь Кузьович: “Потрібно доносити правду про #ліс всіма можливими способами і методами комунікації”

4 роки ago admin 0

Новопризначений Голова ДалРУ Василь Кузьович: “Враховуючи стрімкий розвиток інформаційних технологій, вирішив вести публічну сторінку у Facebook. Прийняв таке рішення не задля власного піару.

Не завжди люди заходять на офіційні сайти органів влади, у той час як дуже багато на своїх телефонах мають легкий доступ до соцмереж. І саме тому вважаю, що потрібно доносити правду про #ліс всіма можливими способами і методами комунікації. Адже в Інтернеті, зокрема, соцмережах дуже багато неправдивої чи перекрученої інформації про лісове господарство України.

Наразі лісова галузь стоїть перед багатьма викликами. Переконаний, що настав час втілювати зміни, які будуть направлені на благо українського лісу. Для цього є і підтримка керівництва держави, Уряду та Парламенту.

Вже зі своєю командою заступників вивчаємо стан лісової галузі: що є на сьогодні, і що потрібно виправляти. Напрацьовуємо план дій.

За дорученням Міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Романа Абрамовського працюємо над розробкою Державної стратегії управління українськими лісами до 2035 року. Її фінальний варіант та обговорення відбуватиметься на робочій групі при Міндовкіллі.

Літній період – «гаряча» пора для лісівників. Пожежі в лісах не дають спокою. Потрібно працювати насамперед над профілактикою та запобіганням.

Серед глобального – запуск національної інвентаризації лісів. Закон, підписаний у червні Президентом України, передбачає ухвалення порядку та інструкції її проведення.

Також потрібне фінансування для закупівлі необхідного обладнання. На цей рік певні кошти передбачені у бюджеті. Працюємо на тим, щоб якнайшвидше пройти всі бюрократичні процедури.

Також важливе питання – внесення змін до законодавчої бази. Змінюється час, клімат і – змінюється ліс. Тому потрібно провести законодавчу адаптацію до цих змін, а також змінити і підзаконні нормативно-правові акти, які регулюють лісогосподарську діяльність.

Ще є багато питань, які потрібно вирішувати. Це і перегляд фінансування галузі; перехід на природозберігаючі технології господарювання; кадрова політика; популяризація екосистемних послуг лісу…

Всі проблемні питання та їх вирішення варто обговорювати на місцях. Тому вже найближчим часом планую відвідати лісогосподарські підприємства Східних областей України.

Підписуйтесь на мою сторінку та Державне агентство лісових ресурсів України.” – написав Голова на публічній сторінці у мережі ФБ

Новопризначений Голова ДалРУ Василь Кузьович: “Враховуючи стрімкий розвиток інформаційних технологій, вирішив вести публічну сторінку у Facebook. Прийняв таке рішення не задля власного піару. Не завжди люди […]