ОЛЕГ КОЦЮБА ЗУСТРІВСЯ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ СФЕРИ КУЛЬТУРИ ЗАКАРПАТТЯ

4 роки ago admin 0

Нарада з керівниками комунальних закладів Закарпатської обласної ради сфери культури відбулася у Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая.

Участь у зустрічі взяв перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олег Коцюба та директорка департаменту культури Оксана Бабунич.

Олег Коцюба відзначив: «Це перший наш діалог з питань розвитку, вирішення проблемних моментів, які існують у культурній сфері Закарпаття. І точно – не останній.
Давайте співпрацювати в цьому плані. Саме завдяки такій плідній співпраці можна реалізовувати той чи інший проєкт. Якщо є конкретні питання, ми в робочому порядку будемо їх вирішувати».

Під час зустрічі обговорили основні положення Закону України №3377, який передбачає підтримку культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесу в період карантину:
– гранти інституційної підтримки;
– зміст і напрямки нових програм, які  Український культурний фонд має намір оголосити на початку серпня;
– пошук позабюджетних коштів та партнерів.

Окремі питання роботи закладів та установ культури обласного підпорядкування, пов’язані з карантинними обмеженнями, бо цей період – це фактично період простою, упродовж якого театри, музеї, концерті установи не змогли отримати заплановані надходження до спеціального фонду.
Саме з власних надходжень заклади оплачують поточні ремонти, заходи з підготовки до опалювального сезону та цілий ряд інших витрат. Як зауважили присутні, за умови продовження карантинних обмежень без фінансової підтримки з обласного бюджету ці питання вирішити навряд чи вдасться.

Обговорили також системні зміни та підходи до формування державної політики у сфері культури. Ці зміни, а також рішення 1630 «Про Регіональну стратегію розвитку Закарпатської області на 2021-2027 роки» та рішення 1631 «Про план заходів з реалізації у 2021-2023 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на 2021-2027 роки» обласної ради будуть максимально враховані при розробці проєктів нових регіональних програм та проєктів бюджетних запитів.

Нарада з керівниками комунальних закладів Закарпатської обласної ради сфери культури відбулася у Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая. Участь у …