САНАТОРНІ КОМПЛЕКСИ В ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ!

4 роки ago admin 0

« Працювати санаторіям дозволено, але із жорстким дотриманням карантинних заходів» – Олексій Петров.
 
Під час робочої поїздки до Хустського району, Олексій Петров оглянув у селі Шаян роботу декількох санаторних комплексів на дотримання карантинних заходів.
Шаян має славу бальнеологічного курорту, де є декілька видів мінеральних вод. На їх основі базуються оздоровчі процедури. Переважно лікують шаянською мінеральною водою хвороби шлунково-кишкового тракту, органів дихання, опорно-рухового апарату, нормалізують обмін речовин.
 
 Санаторії можуть працювати, якщо дотримуються:
 
 – Працівники повинні носити маски та рукавички;
 – Дотримуватися соціальної дистанції;
 – Завантаженість не повинна перевищувати 50 відсотків;
 – Обов’язково треба провітрювати приміщення і проводити дезінфекцію; 
 – Заклади мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту.
 
 Олексій Петров, голова Закарпатської ОДА :
 
 « Практично усі подібні комплекси – рекреаційні, санаторні – відповідають нормам запровадженим у рамках карантинних обмежень. Є і необхідне використання засобів індивідуального захисту, і масконосіння, і дезінфектори практично на кожному кроці.

Хочу звернути увагу, що під час проведення епідеміологічних розстежень ми жодного разу не підтвердили факти спалахів небезпечної хвороби КОВІД-19 саме у таких комплексах. Тому вважаю за доцільне подати на розгляд регіональної комісії питання, що є необхідність, яка зумовлена в тому числі і економічними питаннями, надати дозвіл роботи басейнів і СПА-зон, які є сьогодні основою іформування бюджету таких закладів». 

« Працювати санаторіям дозволено, але із жорстким дотриманням карантинних заходів» – Олексій Петров. Під час робочої поїздки до Хустського району, …